AW ReCycling - Alla tiders cyklar
Om oss
 
 Varför tillverka så många nya cyklar när så många bra cyklar redan finns och bara väntar på att få användas?


AW ReCyclinggenomför en ofta förbisedd metod av cykelrensning och återvinning. Återbruk.
Vi ser inte bara till att cyklarna tillräckligt reparerade för försäljning. Vi ser till att de blir grundligt och ordentligt reparerade så att de stannar i bruk så länge som möjligt även efter försäljning. Vi tänker långsiktigt eftersom det är det enda som gynnar oss själva och den här planeten.
 
Vårt företag är baserat på tron att allt trasigt går att laga och att våra kunders behov är av yttersta betydelse för resultatet av vårt projekt.
Vi inriktar oss på återbruk och återanvändning av cyklar i Stockholm. Genom insamling och upprensning av överblivna och skräpande cyklar, hjälper vi människor att bli av med ett problem som vi omvandlar till våra produkter. Vi tar ert avfall och förvandlar skrot till skatt och skapar sysselsättning och gynnar både miljön och folkhälsan på samma gång.
Vi tar hand om cyklar och ger de den kärlek och omvårdnad de behöver, precis som vi människor. När de har blivit reparerade och fått en service så säljer vi dem i vår butik på Södermalm. Cyklarna får en ny chans att göra just det en cykel är ämnad för. Att glida förbi trafikstockningen och göra varje resa till en fröjd.
Cykeln påstås snarare vara en upptäckt än en uppfinning för att det är vårt mest energieffektiva transportmedel någonsin. 
 
Genom insamling och återbruk av cyklar, hoppas vi kunna bromsa slit och släng-kulturen en smula och gynna både cyklisterna, miljön, och cykelmarknaden själv på lång sikt. Att inte tillverka en massa nytt, förgyllt skräp som ändå aldrig håller längre än mandatperiodernas valfläsk, är både billigare i längden och kräver MYCKET mindre resurser. Genom att omvandla stadens avfall till gynnsamma produkter hjälps vi alla åt att rösta på hållbarhet och långsiktighet med våra pengar. Vi som investerar vår tid och pengar på att rädda cyklarna och ni som investerar era pengar i att köpa dem deltar alla i valet mellan
slit-och-släng och hållbarhet.
 
Vårt mål är att på ett innovativt och enkelt sätt omvandla skrot till skatt och få folk att använda cykeln istället för bilen.

VARFÖR BEHÖVS VI?

Oönskade, övergivna och ofta fullt fungerande cyklar blir stående och hamnar allt för ofta på soptippen. Det tycker vi är fel. Cyklar hör hemma på gatorna, inte på skroten. Hur blir en cykel övergiven?
Av olika anledningar lämnas cyklar kvar efter att folk flyttar och inte har möjlighet eller intresse av att ta med den. Kanske köpte man den billigt och fick punka eller så gick en växel sönder och kom aldrig till skott med att laga den. Kanske tappade man helt intresset när man inte trodde det var värt att göra en service "på det där gamla lliket".

Det här händer hela tiden och folk lämnar sina cyklar kvar. Där cyklarna står behöver ofta någon annan ställa sin cykel som de faktiskt använder varje dag och detta leder till ett problem. Till slut är cykelrummet fullt av gamla dammiga vrak med platta däck att man knappt kommer fram till sin egen cykel eller helt enkelt får ställa den ute i regn och rusk, med större risk att få den snodd. Därför beslutar man ofta att rensa ut bland cykelhaven och göra sig av med dem som bara står. Då kommer vi med lastbilen och hämtar upp dem så de får chans att hitta en ny ägare som bryr sig lite mer om sin cykel och inser värdet i att köpa en cykel som är servad och reparerad av proffs med garanti på köpet. Det känns tryggt.
 
Tyvärr är det många som inte ser värdet i cykeln. Varken kvaliteten i en gammal hoj eller hur mycket mer det lönar sig att reparera en gammal cykel än att för samma pengar köpa en ny. Den nya håller sällan 5 år oavsett vad den kostar. En 50 år gammal cykel har redan bevisat vilken kvalitet den håller och är efter den tiden knappt inkörd. Med lite lite smörj, luft i däcken och några nya små reservdelar kommer den att hålla längre än grannens värstinghoj som kostar mer än din bil.
Miljöpåverkan och resursåtgången blir enorm av att så många människor konsumerar så mycket nytt hela tiden. Särskilt med tanke på vilken dålig kvalitet de håller och nästan ses som engångsprylar. Precis som telefoner, bilar och vitvaror så är nästan ingenting gjort för att hålla länge utan för att fylla våra kortsiktiga krav på mode och design. Det är det här som bidrar till vårt destruktiva slit och släng samhälle vi har idag med konsumism som ett krav som om det är en mänsklig rättighet att äga det senaste och mest moderna. Vi anser att vi spelar industrin i händerna och blir missledda av marknadsföringens fina förpackningar och felprioriteringar inom utveckling där man sätter finesser och låga tillverkningskostnader framför hållbarhet och resursåtgång. Man säljer betydligt fler cyklar om de går sönder fort och är så billiga att folk räknar med det när man kan köpa en ny för en billig peng.
 

 
VARFÖR ANVÄNDA VÅR TJÄNST?

För att vi gratis avlastar er från arbete och lyfter ett från era axlar. Samtidigt hjälper vi miljön, cykelkulturen, trafiken och hälsan i Stockholm stad. Gör det enkelt för er genom att anlita oss. 

Vi hämtar alla cyklar som står i vägen och ser till att cykelrummen kan utnyttjas som det var tänkt från början. Inte som skrotupplag.
Återbruk är ett betydligt miljövänligare alternativ än återvinning eller energiutvinning och hämmar dessutom nytillverkning och överkonsumtion av nya cyklar som sällan håller lika länge som äldre. Använder ni våran tjänst för cykelrensning sparar ni krångel och inte minst enorma mängder energi.
 När vi på AW ReCycling reparerar och återbrukar cyklarna, gör vi det till endast en mikroskopisk bråkdel av energin som krävs vid materialåtervinning eller tillverkning av en ny cykel. 
Se till att ER förening bidrar till att fler "gröna" cyklar rullar på Stockholms gator, året runt.  


Är ni trötta på övergivna cyklar som tar plats? Trötta på att behöva betala förvaltare eller själva slita i högar av cyklar, lasta och köra till återvinningen för att dumpa dem?
Att sälja dem är kanske inte heller det ni vill fokusera er tid på eller ens ens en möjlighet. Oftast blir det ändå ett par stackare över som hamnar på skroten i alla fall. Polisen har varken tid eller resurser att ta hand om alla cyklar som årligen slängs. 
Rädda vad som räddas kan av vårt svenska cykelarv och gör det hållbart. Vill ni också hjälpa Stockholm till att bli en smartare och bättre cykelstad samtidigt som ni gör miljön en tjänst? 
Fyll då i vårt formulär och be oss hjälpa er.
 
 
Återbruk före Återvinning!
Ett hälsosammare och grönare Stockholm
  
 
 
Site Builder drivs av  Vistaprint